Om Birthe Hyldborg

Jeg er Mosaikkunstner, haveentusiast og den kreative drivkraft i MosaikMagi.

Siden 1997 har jeg arbejdet med kreativitet og kunst i mange forskellige sammenhænge, materialer, former, farver og størrelser. Nysgerrigheden og lysten til eksperimenter har hele vejen været min drivkraft.

MosaikMagi og havekunst fik helt fra starten hurtigt mit hjerte til slå hurtigere. Installationskunst med f.eks. ure, vatpinde og hårnåle eller klipklapper og Landart, kunst i naturen med naturens egne materialer har igennem tiden formet mig til den kunstner jeg er i dag.

Maleri på store lærreder, skulptur med motorsav eller ler har jeg fint kunne forene med mine andre kompetencer som underviser og facilitator indenfor kommunikation, ledelse og organisationsudvikling. Jeg har haft en lang karriere som ledelsesesudvikler. Se evt. min profil på LinkedIn. 

Jeg er særlig god til at lære fra mig, inspirere og begejstre, og går gerne forrest i opdagelsen af nye muligheder og materialesammensætninger. Måske er det min stærkeste DNA – at være nysgerrig, afprøve muligheder og tænke “det finder vi en vej til”. Jeg håber inderligt, at dem der lægger vejen forbi mig, smittes af min begejstring for læringsprocessen, fordybelsen og fortroligheden med materialerne.

Jeg har de seneste år været særlig optaget af den regenerative omstilling, med alt det indbærer af forandringer indadtil såvel som udadtil. I bund og grund er jeg fortaler for, at vi skal stræbe efter en helhedsorienteret tilgang. Faktisk har jeg en dybtfølt overbevisning om, at kreativiteten åbner vores bevidsthed, som rækker langt ud over det vores tanker og ord kan formulere. Desuden er min tilgang, at kreativitet i dens mange former fremmer livsglæde og trivsel, og i sig selv er helende i det flossede liv.

Du velkommen til at kontakte mig og spørge om det, du gerne vil høre mere om.

Min filosofiske tilgang

  • Vi er natur
  • Vi er en kollektiv bevidsthed og en del af en universel helhed
  • Kreativitet er generator for udviklingen af bevidsthed
  • Genfundne og genbrugte materialer har en iboende forbindelse med livsfortællinger
  • Mosaik er en måde at dekonstruere og konstruere nye erkendelser
  • Vi er overbelastet som menneske og samfund, og kreativ fordybelse er en vightig vej til healing individuelt og kollektivt

Herunder kan du se et galleri med eksempler på min mosaikkunst: